מוצרים שהם חמץ או חשש חמץ ויש לבערם מהבית לפני פסח

ולא להשאיר בבית ולא במחסן וכדומה – אלא לחסל, ולמכור לגוי רק בהפסד מרובה

אבקת פלאפל: עלולה להכיל חמץ, ראוי לבער.

אובלטים, אטריות, פסטות, מקרוני – חמץ גמור.

אלכוהול תוצרת הארץ – אינו חמץ. תוצרת חו"ל יתכן שמופק מדגנים, ויש להתייחס אליו כחמץ. ספק – להחמיר.

בורגול, ג'ריש – עשוי מחיטה העוברת הרטבה במים חמים – חמץ גמור, ויש לבערו מן הבית.

ביסלי, בטנים מצופים (קבוקים) – חמץ גמור.

בירה, ויסקי – חמץ. וודקה – בדרך כלל נעשה מדגנים, והוא חמץ. יש ארצות בהן חומר הגלם הוא תפוח אדמה, ואינו חמץ.

ג'ין, ליקר – חשש חמץ.

בשר צמחי – עלול להכיל קמח וגלוטן. חשש חמץ.

גלוקוזה – חשש חמץ.   בצק סוכר – אם אחד המרכיבים הוא גלוקוזה – חשש חמץ.

גביעי גלידה – חמץ גמור. גרנולה – חמץ.

גלידות – המכילות עוגיות או וואפלים הן חמץ. בשאר הגלידות אין לחשוש לחמץ (אלא אם מצוין 'מכיל גלוטן')

גפילטא פיש – עלולים להכיל חמץ, ולכן יש לבערם.

ויטמין C– חשש חמץ. מקובל לחשוש לחמץ גם בשאר הויטמינים.

ליקר, ג'ין – חשש חמץ.

זעתר – פעמים מוסיפים לו קמח כדי לעבות ולהוסיף משקל! לכן יש להשאיר רק מוצר שמצוין עליו 'כשר לפסח'.

חמאת בטנים – חשש חמץ

מסטיק – מכיל גלוקוזה וויטמין C – חשש חמץ

מקרונים, פסטה, פתיתים – חמץ.

משקאות דייאט – אם הממתיק הוא 'סורביטול' יש בו חשש חמץ (בדרך כלל ממתיקים באספרטיים שאינו חמץ).

נקניק, נקניקיות, פסטרמה – אם אין כתוב "עלול להכיל חמץ" או "לאוכלי גלוטן" מותר להשאיר בבית ולא למוכרם.

סוכרזית, סוכר ענבים – חשש חמץ.   סולת, קוסקוס – חמץ גמור

עדשים אדומות – מעובדות עם ויטמין C אשר עשוי להיות חמץ. אין להשאיר בבית, אלא אם מפורש "כשר לפסח".

עוגיות לפסח – חלקן מיוצרות כל השנה ומעורב בהן חמץ. לפסח להקפיד על "כשר לפסח" מרבנות ומוסמכת.

פיצוחים – לברר בבית הקליה. רובם משתמשים כל השנה בקמח תפוחי אדמה, שאינו חמץ. מיעוטם בקמח חיטה…

פירות יבשים – מכילים תמציות, חומרים משמרים, ועמילנים לספיגת לחות שעלולים להיות חמץ.

פריכיות אורז – אין בהם חמץ. גם פריכיות אורז בתוספת סובין או שבולת שועל – משום שסובין היא הקליפה ולא הגרעין, ובתהליך הייצור אין מים.

קורנפלקס – מכיל לתת שעורה – חמץ גמור.

קפה דגנים – חמץ. קפה בטעמים, קפה נטול קופאין– חשש חמץ. מלבין קפהתחליף קפה – חשש חמץ.

רוטב סויה – בדרך כל מעורב בו חיטה. חמץ. שקדי מרק – חמץ. שערות חלווה  – חמץ גמור

תה בטעמים – חשש חמץ, מכיל תמציות טעם.

תמציות טעם – מכילים אלכוהול שיתכן כי מופק מחמץ.

     הרב שמואל דוד, הרב הראשי לעפולה

צור קשר