מוצרים שהם חמץ או חשש חמץ ויש לבערם מהבית לפני פסח
ולא להשאיר בבית ולא במחסן וכדומה – אלא לחסל, ולמכור לגוי רק בהפסד מרובה
אבקת פלאפל: עלולה להכיל חמץ, ראוי לבער.
אובלטים, אטריות, פסטות, מקרוני – חמץ גמור.
אלכוהול תוצרת הארץ – אינו חמץ. תוצרת חו"ל יתכן שמופק מדגנים, ויש להתייחס אליו כחמץ. ספק – להחמיר.
בורגול, ג'ריש – עשוי מחיטה העוברת הרטבה במים חמים – חמץ גמור, ויש לבערו מן הבית.
ביסלי, בטנים מצופים (קבוקים) – חמץ גמור.
בירה, ויסקי – חמץ. וודקה – בדרך כלל נעשה מדגנים, והוא חמץ. יש ארצות בהן חומר הגלם הוא תפוח אדמה, ואינו חמץ.
ג'ין, ליקר – חשש חמץ.
בשר צמחי – עלול להכיל קמח וגלוטן. חשש חמץ.
גלוקוזה – חשש חמץ. בצק סוכר – אם אחד המרכיבים הוא גלוקוזה – חשש חמץ.
גביעי גלידה – חמץ גמור. גרנולה – חמץ.
גלידות – המכילות עוגיות או וואפלים הן חמץ. בשאר הגלידות אין לחשוש לחמץ (אלא אם מצוין 'מכיל גלוטן')
גפילטא פיש – עלולים להכיל חמץ, ולכן יש לבערם.
ויטמין C– חשש חמץ. מקובל לחשוש לחמץ גם בשאר הויטמינים.
ליקר, ג'ין – חשש חמץ.
זעתר – פעמים מוסיפים לו קמח כדי לעבות ולהוסיף משקל! לכן יש להשאיר רק מוצר שמצוין עליו 'כשר לפסח'.
חמאת בטנים – חשש חמץ
מסטיק – מכיל גלוקוזה וויטמין C – חשש חמץ
מקרונים, פסטה, פתיתים – חמץ.
משקאות דייאט – אם הממתיק הוא 'סורביטול' יש בו חשש חמץ (בדרך כלל ממתיקים באספרטיים שאינו חמץ).
נקניק, נקניקיות, פסטרמה – אם אין כתוב "עלול להכיל חמץ" או "לאוכלי גלוטן" מותר להשאיר בבית ולא למוכרם.
סוכרזית, סוכר ענבים – חשש חמץ. סולת, קוסקוס – חמץ גמור
עדשים אדומות – מעובדות עם ויטמין C אשר עשוי להיות חמץ. אין להשאיר בבית, אלא אם מפורש "כשר לפסח".
עוגיות לפסח – חלקן מיוצרות כל השנה ומעורב בהן חמץ. לפסח להקפיד על "כשר לפסח" מרבנות ומוסמכת.
פיצוחים – לברר בבית הקליה. רובם משתמשים כל השנה בקמח תפוחי אדמה, שאינו חמץ. מיעוטם בקמח חיטה…
פירות יבשים – מכילים תמציות, חומרים משמרים, ועמילנים לספיגת לחות שעלולים להיות חמץ.
פריכיות אורז – אין בהם חמץ. גם פריכיות אורז בתוספת סובין או שבולת שועל – משום שסובין היא הקליפה ולא הגרעין, ובתהליך הייצור אין מים.
קורנפלקס – מכיל לתת שעורה – חמץ גמור.
קפה דגנים – חמץ. קפה בטעמים, קפה נטול קופאין– חשש חמץ. מלבין קפה, תחליף קפה – חשש חמץ.
רוטב סויה – בדרך כל מעורב בו חיטה. חמץ. שקדי מרק – חמץ. שערות חלווה – חמץ גמור
תה בטעמים – חשש חמץ, מכיל תמציות טעם.
תמציות טעם – מכילים אלכוהול שיתכן כי מופק מחמץ.
הרב שמואל דוד, הרב הראשי לעפולה